piątek, 22 sierpnia 2014

GMO - aż ciarki przechodzą

Kilka dni temu pisałem o zagrożeniu zdrowia, jakie niesie za sobą spożywanie kukurydzy GMO. Zgłębiam temat z uwagi na to, że stanowi to duże zagrożenie dla mnie, moich dzieci i wszystkich moich bliskich. Zagraża też Twojemu zdrowiu. Jak tu doczytasz, to powinieneś już zobaczyć obrazek.

Doczytując o organizmach modyfikowanych genetycznie odkryłem, że nie tylko kukurydza jest modyfikowana genetycznie. Do roślin GMO należą:
  • kukurydza
  • rzepak
  • soja
  • bawełna
  • pomidory
  • ziemniaki
  • papaja
  • cukinia
  • kabaczek
O tym już się dowiedziałem. Co jeszcze nas czeka? Wyłączyłem to z diety moich bliskich - NIE JEM.

Jak działa GMO? Pisałem już wcześniej, doczytałem jednak ciekawą rzecz. Zmiana 1 genu powoduje samoistną zmianę dodatkowych 5% genów. To jak włożyć 1 patyk w mrowisko i spowodować, że wyjdzie z niego 5% mrówek. Naukowcy chyba zapomnieli, że ewolucja kształtowała rośliny przez tysiące lat i nie można tego procesu przyspieszyć do godzin, a tak właśnie robią.

Co powoduje GMO? Zmniejsza odporność na wirusy, zwiększa prawdopodobieństwo choroby nowotworowej (raka), zwiększa grubość ścian wątroby i żołądka i wiele, wiele innych...a i najważniejsze - umierają po tym krowy, kozy i świnie. Ty to jesz i to na co dzień!

Zachęcam do obejrzenia poniższego filmu. Ostrzegam - jest długi i bardzo ciekawy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz